Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE

Classic Header

{fbt_classic_header}

Breaking News:

latest

Συνταγή για εργένηδες-Στραπατσάδα

To Men's World 24 σας παρουσιάζει συνταγές που απευθύνονται σε άνδρες που δεν τα καταφέρνουν πολύ καλά στην κουζίνα και διαθέτουν β...


To Men's World 24 σας παρουσιάζει συνταγές που απευθύνονται σε άνδρες που δεν τα καταφέρνουν πολύ καλά στην κουζίνα και διαθέτουν βασικά σκεύη και ένα μικρό εξοπλισμό για μαγειρική 

Καλή επιτυχία !!!!!

Θα χρειαστείτε:

4 αυγά

1 μέτρια φρέσκια ώριμη ντομάτα (εναλλακτικά 2 φλιτζάνια του καφέ ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας)

λίγο ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

ρίγανη

ελάχιστο γάλα ή νερό


Προαιρετικά υλικά

Λίγη φέτα

Λίγη πράσινη πιπεριά

Ζαμπόν ή μπέικον ή λουκάνικα

Πατάτες τηγανητές

Ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε και να ταιριάξετε (μην ξεχνάτε ότι η μαγειρική θέλει φαντασία)

Εκτέλεση:

Παίρνουμε το τηγάνι και το βάζουμε πάνω σε αναμμένο μάτι με δυνατή θερμοκρασία. Προσθέτουμε ανάλογο ελαιόλαδο, έτσι ώστε να μπορούμε να τηγανίσουμε. Μόλις αρχίσει το λάδι να ζεσταίνεται ρίχνουμε την ντομάτα, που την έχουμε περάσει από μπλέντερ ή χοντρό τρίφτη, μαζί με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και τα καβουρδίζουμε. Συγχρόνως σπάμε τα αυγά σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε ελάχιστο γάλα ή νερό (1 κουτ. γλυκού περίπου).

Από δω και πέρα τα πράγματα σκουραίνουν για τον ανεκπαίδευτο μιας και όλο αυτό το μίγμα πρέπει να το χτυπήσουμε, συνήθως με ένα ή δύο πιρούνια, έτσι ώστε να φουσκώσει. Αν δεν μπορείτε σας προτείνω τη λύση ενός μίξερ. Συγχρόνως το λάδι έχει κάψει, οπότε ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και φροντίζουμε να ψηθούν καλά ανακατεύοντας με ένα πιρούνι ή ξύλινη κουτάλα. Εδώ δεν μας ενδιαφέρει ο κλασσικός τρόπος διπλώματος της ομελέτας μιας και όλα γίνονται ένας νόστιμος αχταρμάς.
sintagesgiaantres.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια